Операція "Акциз"

27 мар, 11:35

Підрозділи податкової міліції для запобігання незаконного обігу підакцизних товарів проводять спецоперацію “Акциз”.

Заходи правоохоронців спрямовані, перш за все, на припинення нелегального виробництва спирту та алкогольних напоїв, а також незаконного використання марок акцизного збору.

З початку року у правопорушників вилучили понад 250 тис. літрів алкогольних напоїв на суму більше 3 млн. грн. Податкові міліціонери розкрили понад 300 злочинів, припинили діяльність близько сотні підпільних цехів з виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції.

Під час оперативних заходів податківці викрили ряд найтиповіших злочинних схем, що активно використовувалися тіньовиками у сфері обігу підакцизних товарів. Як з’ясувалося, досить поширеним є незаконне виготовлення спирту шляхом перегонки рідин технічного призначення, що містять спирт, та нецільове використання спирту, який отримується для виробництва виноматеріалів за нульовою ставкою акцизного збору.

Також повсякчас практикується нелегальне виготовлення лікеро-горілчаних виробів на підприємствах, які мають відповідні ліцензії. Крім того, податківці виявили чимало фактів підпільного виробництва алкогольних напоїв в приватних домоволодіннях, приміщеннях господарського призначення з використанням неякісної сировини та порушенням санітарних норм.

Так, в Донецькій області податківці викрили підпільний цех з виготовлення спирту з антикрижаної рідини. Переганяючи її, мешканець м. Горлівка отримував сировину, яку в подальшому використовував для виготовлення фальсифікованої горілки. Під час огляду цехових приміщень оперативники податкової виявили 24 тонни антикрижаної рідини, 14 тонн спирту, 1 тис. підроблених марок акцизного збору та 300 пляшок фальсифікату, який виявився небезпечним для вживання.

Подібне виробництво ліквідували і в Кривому Розі. В приватному домоволодінні тіньовики виготовляли "фальсифіковану" горілку, змішуючи воду та спиртову рідину – склоочисник "Мозаїка". У правопорушників вилучили 440 літрів склоочисної рідини, майже півтори тисячі пляшок фальсифікату з підробленими марками акцизного збору.

За цими та іншими подібними фактами порушено кримінальні справи, триває слідство.

Варто зазначити, що за такі діяння Закон передбачає до 10 років позбавлення волі.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118860.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua