У Харкові урочисто відкрили станцію Харків-Пасажирський Південної залізниці

27 мар, 12:14

Сьогодні у Харкові урочисто відкрили приміський термінал станції Харків-Пасажирський Південної залізниці.

Генеральний директор Укрзалізниці Василь Гладкіх, відкриваючи новий термінал, відзначив, що він був збудований всього за 2 місяці з метою покращення обслуговування пасажирів на ст. Харків-Пасажирський та більш ефективного розподілу пасажиропотоку та поїздів, які прибувають на станцію. «Ще 2 місяці тому тут було сміття, бруд, а тепер виріс такий сучасний вокзал. Харків’яни заслужили, щоб їхнє місто прикрашав такий вокзал», - сказав Василь Гладкіх. Він також подякував залізничникам за працю і висловив переконання, що вони знають, що саме і як саме треба сьогодні робити для комфорту пасажирів.

Сьогодні здано першу чергу будівництва приміського терміналу. Другу чергу будівництва будівельники Південної залізниці також планують невдовзі здати. «Вже до 9 травня будуть повністю облаштовані приміщення терміналу. Такого терміналу, як у Харкові, немає в жодному іншому місті України. Я гадаю, в майбутньому звідси відправлятимуться і швидкісні потяги по всій Україні», - зазначив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук.

Приміський вокзал ст. Харків-Пасажирський є самостійним об’єктом і являє собою другу чергу реконструкції Південного вокзалу. Найближчим часом ще триватимуть роботи з приведення вокзального комплексу станції у відповідність до європейських стандартів, згідно з програмою Укрзалізниці з оновлення залізничних вокзалів.

Дана програма діє на залізницях України вже не перший рік. Протягом 2000-2005 років виконано комплексний капітальний ремонт загалом на 152 вокзалах та станційних приміщеннях для обслуговування пасажирів, а також вибірковий капітальний і поточний ремонт на 1331 об’єктах. І ця робота триває. У 2006 році вже відкрито після капітального ремонту вокзали Кривий Ріг, Кривий Ріг Головний та Самійлівка Придніпровської залізниці, вокзал ст. Щорс Південно-Західної залізниці, ст. Котовськ Одеської залізниці, п’ять малих вокзалів Донецької залізниці.

Надалі такі ж термінали, як відкрили у Харкові, будуватимуться і в інших містах, перш за все в Сімферополі та Дніпропетровську, де спостерігається великий потік пасажирів, особливо в літній період.

«Хотілося б, щоб не тільки залізничники брали участь у будівництві, але й працював закон про залізничний транспорт України, згідно з яким весь рухомий склад, вокзальні приміщення повинні оновлюватися за рахунок бюджетних коштів. А сьогодні ми все купуємо за кошти Укрзалізниці», - нагадав Генеральний директор Укрзалізниці.

Сьогодні ж з платформи новозбудованого терміналу ст. Харків-Пасажирський відправився фірмовий поїзд №19/20 сполученням Харків-Москва, укомплектований новими сучасними вагонами виробництва ВАТ „Крюківський вагонобудівний завод”. «Для харків’ян сьогодні це свято. Такий чудовий потяг відправився до Росії. Я гадаю, що пасажири оцінять комфорт, дизайн та зручність нових вагонів», - відмітив Генеральний директор Укрзалізниці.

У складі потяга загалом шість нових вагонів, із яких п’ять – купейних і один – СВ. Нові вагони мають 10 купе замість звичних 9, що дозволяє перевозити в кожному такому вагоні на 4 пасажири більше.

Вартість виготовлення такого вагону на Крюківському вагонобудівному заводі становить 3 млн. 423 тис. грн., в той час як ремонт вагону в умовах депо залізничникам в середньому коштує 800 тис. грн.

Передбачається, що протягом цього півріччя на Південну залізницю надійдуть загалом 32 таких вагона, призначених для двох складів поїзда Харків-Москва.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118849.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua