Переправлення в Україну контрабандного м'яса може збільшитися

27 мар, 12:17

Чергову партію контрабандної курятини було затримано учора на придністровському сегменті україно-молдовського кордону.

Отримавши оперативну інформацію з конфіденційних джерел, прикордонники Котовського загону влаштували на імовірному напрямку руху контрабандистів засідку. Учора близько опівночі з боку кордону з’явився автомобіль „ГАЗ-53” і впевнено рушив у напрямку прикордонного села Гулянка. Перехопити порушника прикордонному наряду одразу не вдалося: вимоги про зупинку водій проігнорував. Лише постріли вгору охолодили молодечий запал контрабандистів. На відстані 1,2 кілометра від кордону ті змушені були зупинитися. У автомобілі двоє наших співгромадян перевозили три тонни курячих стегенець сумнівної якості і без будь-яких документів.

Ще один автомобіль з контрабандними м’ясопродуктами було затримано напередодні у пункті пропуску „Рава-Руська” на україно-польському кордоні. Спільним прикордонномитним нарядом виявлено невідповідність вантажу вантажівки „Фольксваген” товаросупровідним документам. А якщо простіше – в Україну намагалися ввезти контрабандою сім тонн свинячих ніжок на суму понад 60 тисяч гривень.

Слід зазначити, що з 26 березня Державним департаментом ветеринарної медицини України введено тимчасову заборону на ввезення в Україну м’яса та м’ясопродуктів, які не супроводжуються відповідними ветеринарними документами, з Польщі, Білорусі та Молдови. У зв’язку з цим фахівці Держприкордонслужби прогнозують зростання кількості спроб контрабандного переправлення зазначених товарів на територію України.

Усього ж спочатку нинішнього прикордонники вилучили близько 250 тонн м’яса та м’ясопродуктів.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118848.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua