Український Фонд Соціальних Інвестицій впровадить 14 мікропроектів

27 мар, 15:47

3 жовтня 2005 року в Турійському та Володимир-Волинському районах розпочав роботу Український Фонд Соціальних Інвестицій (надалі УФСІ) основною метою діяльності якого є поліпшення умов життя малих громад і вразливих верств населення, переважно в сільській місцевості, шляхом покращення якості соціальних та комунальних послуг.

“Фонд соціальних інвестицій” це Проект Уряду України і є одним з наймасштабніших у соціальній сфері України за напрямками діяльності та обсягами фінансування. Проект виконуватиметься в усіх областях України та АР Крим протягом 2002-2007рр. Загальна вартість Проекту складає близько 70 млн. дол. США.

До конкурсу мікропроектів зголосилися 42 громади Турійського району, які пройшли декілька етапів відбору та оцінювання. В результаті проведеної роботи рішенням виконавчої дирекції УФСІ рекомендовано до впровадження 14 мікропроектів на загальну суму близько 4,3 млн. грн.

Підтримку у вигляді соціальних інвестицій в Турійському районі отримають громади Турійська, Лукова, Купичіва, Липи, Макович, Солович, Кульчина, Краті, Ставок, Мокреця, Городильця, Тагачина, Руди та Годович. Інші мікропроекти рекомендовані до резерву, і будуть впроваджені за умови відмови від співфінансування проектів переможцями.

Результати конкурсу також були затверджені днями на засіданні обласної спостережної ради з питань впровадження соціальних інвестицій під головуванням заступника голови облдержадміністрації Байцима В.Ф.

 За пропозицією члена спостережної ради голови Турійської райдержадміністрації Василишина О.В. під час засідання було обговорено подальші кроки реалізації проектів, визначено необхідну підтримку з боку органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади області та районів.

Затвердження мікропроекту – це лише перший крок для отримання соціальних інвестицій. Наступний етап - це збір власного внеску громади, оскільки її роль, як рівноправного партнера, закріплена також у принципі співфінансування, за яким УФСІ забезпечує до 90 відсотків фінансування, а місцева громада – не менше, ніж 10 відсотків загальної вартості. Саме внесок громади є підтвердженням гостроти проблеми, яку планується вирішити.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118812.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua