Закон „Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків”

28 мар, 11:28

У зв’язку із набранням чинності з 1 лютого поточного року Законом України ”Про внесення змін до Закону України „Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків” та інших законів України” від 12 січня 2006 року №3333-ІV Державна податкова адміністрація України підготувала лист „Щодо законодавчих змін в оподаткуванні технологічних парків”. Лист ДПА України від 16.03.06 №4988/7/16-1117 „Щодо законодавчих змін в оподаткуванні технологічних парків” буде розміщено на веб-сайті ДПА України (www.sta.gov.ua).

До відома підпорядкованих органів державної податкової служби всіх рівнів та платників податків доведено, що для реалізації проектів технологічних парків для технологічних парків їх учасникам та спільним підприємствам, що використовують проекти технологічних парків, державою надаються цільові субсидії (стаття 7 Закону №3333-ІV). Зокрема, цільові субсидії надаються у вигляді податкового векселя на суми податкового зобов’язання, що нараховуються згідно із Законом України „Про податок на додану вартість” при імпорті нового устаткування, обладнання та комплектуючих. Термін погашення такого векселя становить 720 календарних днів, а при імпорті матеріалів, які не виробляються в Україні, 180 календарних днів з дня надання векселя органу митного контролю.

Аналогічною нормою також було доповнено пункт 11.5 статті 11 Закону України „Про податок на додану вартість”. Таким чином, цільові субсидії у вигляді права видачі податкового векселя з більш довгим терміном його погашення і відрахувань сум ПДВ на спеціальні рахунки технологічних парків не передбачено.

Якщо ввезені на територію України матеріали, устаткування, обладнання, комплектуючі та інші товари були використані не за цільовим призначенням, тобто не для потреб реалізації проектів технологічних парків, то суми ввізного мита та ПДВ, що згідно з митним законодавством та відповідно до Закону України „Про податок на додану вартість”, підлягають стягненню до державного бюджету. При цьому платник податків зобов’язаний збільшити податкове зобов’язання за наслідками податкового періоду, в якому відбулося таке порушення, на суму ввізного мита та ПДВ, що мали бути сплачені при ввезенні на територію України таких товарів. Крім того, платники повинні сплатити пеню, нараховану на таку суму податків, виходячи зі 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на день збільшення податкового зобов’язання, за період їх нецільового використання.

Відповідальність за нецільове використання ввезених на територію України матеріалів, устаткування, обладнання, комплектуючих та інших товарів, а також коштів цільових субсидій, зарахованих на рахунки технологічних парків, їх учасників та спільних підприємств, несуть керівники технологічних парків та спільних підприємств згідно із законом.

"ДМСУ"



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118773.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua