Кириленко схвалив комплекс заходів щодо боротьби з туберкульозом

28 мар, 15:36

Урядовий комітет з питань гуманітарної та соціальної політики під головуванням Віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка схвалив проект розпорядження Про затвердження комплексу заходів щодо боротьби з епідемією туберкульозу на 2006 рік.

За словами Віце-прем’єра, розпорядження передбачає заходи, спрямовані на розвиток системи надання протитуберкульозної допомоги населенню. В’ячеслав Кириленко повідомив, що „планується створити національну референс-лабораторію з діагностики туберкульозу, забезпечити закупівлю сучасного медичного обладнання, поліпшити інформування громадськості з питань профілактики і лікування цього захворювання тощо”.

На реалізацію положень розпорядження у Державному бюджеті України передбачено 113 млн.грн.

Також під час засідання Урядового комітету було схвалено проект постанови Про затвердження Національного переліку основних лікарських засобів і виробів медичного призначення. В’ячеслав Кириленко повідомив, що відповідний Проект розроблено з метою „наближення Національного переліку основних лікарських засобів до відповідного Переліку Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ)”.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118742.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua