Посадові особи фіктивного ТОВ легалізували 500 тис. грн.

29 мар, 10:53

Працівники податкової міліції ДПА у Донецькій області припинили діяльність кримінального угруповання, що займалося фіктивним підприємництвом, шахрайством та легалізацією здобутих злочинним шляхом грошових коштів.

Три заповзятих донеччанина створили цілу низку фіктивних підприємств, зареєстрованих на підставних осіб. Зокрема, у м. Донецьку за символічну винагороду зареєстрували Товариство з обмеженою відповідальністю, видом діяльності якого зазначалося виробництво і постачання промислового обладнання. Однак, вся його господарча діяльність відбувалася лише на папері.

Так, восени 2005 року керівництво вказаного ТОВ уклало договір про постачання обладнання на суму 500 тис. грн. одному з акціонерних товариств Донецької області, що працює у сфері харчової промисловості. Зрозуміло, що обладнання в зазначений термін до акціонерного товариства не надійшло. Податківці з’ясували, що за юридичною адресою товариства відсутнє хоча б щось схоже на реальне діюче виробництво. На той час грошові кошти, які надійшли на розрахунковий рахунок ТОВ, справжні його керівники вже використали у фінансовій діяльності інших підконтрольних ним фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.

Прокуратура Донецької області за фактами шахрайства й легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, порушила кримінальну справу. Трьох обвинувачених, один з яких раніше вже був засуджений за скоєння економічних злочинів, заарештували. Триває слідство.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118693.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua