Закон щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла

29 мар, 12:38

У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо вдосконалення державного регулювання у сфері будівництва житла та недопущення махінацій, типових до ситуації з "Еліта-Центром"), поданий народним депутатом А. Семиногою

Законопроектом вносяться зміни до законів "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю", "Про інвестиційну діяльність", "Про рекламу", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Пропонується вдосконалити державне регулювання у сфері будівництва житла та стабілізації ситуації на первинному ринку житла.

Відповідно до проекту, "Обов\'язковою умовою укладання угоди між управителем фонду та забудовником має бути укладання забудовником з визначеним управителем страховиком договорів обов\'язкового страхування відповідальності перед третіми особами - установниками фонду при проведенні будівельно-монтажних робіт від ризиків порушення термінів будівництва та завдання моральної і матеріальної шкоди третім особам внаслідок неякісного виконання будівельно-монтажних робіт - на користь установників фонду".

На думку автора проекту, прийняття законопроекту дасть можливість унеможливити в подальшому махінації на ринку житлового будівництва, захисту інтересів інвесторів та притягнути до відповідальності посадових осіб органів державної та місцевої влади.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118663.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua