Вступ до “ядерного страхового пулу”стане прозорим

29 мар, 14:27

Антимонопольний комітет України отримав офіційне підтвердження виконання рекомендацій учасниками об’єднання «Ядерний страховий пул».

Зокрема, Пул затвердив проект єдиного Положення набуття страховими компаніями членства та направив його на погодження до Комітету.

Крім того, більшість учасників об’єднання підтримали принцип відкритого голосування при прийомі нових членів та надання письмової вмотивованої відповіді у разі відмови кандидатам. Остаточне рішення щодо цього Пул зобов’язався прийняти найближчим часом.

“Цей вид страхування є досить прибутковим, тому важливо, щоб усі ліцензовані кандидати мали рівні умови вступу до об’єднання. Але ступінь розвитку цього ринку в Україні не дозволяє компаніям брати на себе відповідальність в повному обсязі. І тому левову частку ризиків на сьогодні доводиться перестраховувати за кордоном. Як наслідок, наша держава втрачає значні кошти. Саме тому запровадження чіткого та прозорого порядку прийняття нових учасників дозволить запобігти перетворенню Пулу на клуб обраних і сприятиме розвитку та капіталізації ринку в цілому”, – зазначив Голова Антимонопольного комітету Олексій Костусєв.

АМКУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118654.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua