Злочинна група сприяла незаконній легалізації іномарок

29 мар, 15:30

Співробітниками УМВС України у Волинській області затримано колишнього виконуючого обов’язки начальника слідчого відділу Ківерцівського райвідділу внутрішніх справ. Він з 12 квітня 2005 року перебував у міждержавному розшуці у кримінальній справі, порушеній за матеріалами відділу внутрішньої безпеки у Волинській області за фактом незаконного вилучення у листопаді-грудні 2004 року у Луцькому МРЕВ ВДАІ УМВС України у Волинській області первинних документів про реєстрацію 121 транспортного засобу іноземного виробництва. Цими діями згаданий працівник міліції сприяв незаконній легалізації на території України автомобілів іноземного виробництва.

Внаслідок проведених оперативно-розшукових заходів та слідчих дій у кримінальній справі встановлено, що протягом 2004-2005 років на території Волинської області діяла група осіб з числа працівників ОВС, які сприяли незаконній легалізації органами МРЕВ транспортних засобів, ввезених на територію України контрабандним шляхом. До складу групи входили шість чоловік, четверо з яких — працівники міліції, з них троє – нині працюючі.

Схема діяльності групи була така: в Україну незаконно ввозилися транспортні засоби, які потім за підробленими документами реєструвалися у Луцькому МРЕВ. Після цього один із працівників міліції виносив постанову про проведення виїмки у згаданому МРЕВ первинних підроблених документів про реєстрацію транспортних засобів, чим фактично знищував сліди протиправної діяльності.

За попередніми даними, дана злочинна група сприяла незаконній легалізації на території країни близько 1 500 транспортних засобів. Діями підозрюваних державі завдано збитків на суму щонайменше 10 мільйонів гривень.

22 березня 2006 року прокуратурою Волинської області відносно затриманого колишнього працівника міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364, ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України. А 24 березня 2006 року прокуратурою Волинської області порушено кримінальну справу відносно іншого учасника групи за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України - за фактом зловживання службовим становищем.

Згідно із постановами Луцького міськрайонного суду за поданням прокуратури Волинської області у помешканнях та службових кабінетах учасників групи проведено обшуки, у результаті яких вилучено ряд речових доказів у справі.

Відносно обох підозрюваних Луцьким міськрайонним судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118633.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua