Закон щодо органів і служб у справах неповнолітніх

30 мар, 17:05


У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо органів і служб у справах неповнолітніх та спеціальних установ для неповнолітніх)", поданий Кабінетом Міністрів

Законопроектом передбачається удосконалити законодавчу та нормативно-правову базу, приведення її до вимог положень Конвенції ООН про права дитини.

Зокрема, пропонується внести зміни та доповнення до Закону "Про органи і служби у справах неповнолітніх та спеціальні установи для неповнолітніх", якими визначається один із головних напрямів діяльності органів виконавчої влади - реалізація державної політики щодо захисту прав дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Передбачається встановити чіткий механізм співпраці причетних центральних органів державної виконавчої влади, органів місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних інститутів з метою забезпечення найповнішого соціально-правового захисту дітей у суспільстві, їх соціалізації та виховання.

Крім того, посилюється правова відповідальність батьків, опікунів та осіб, що їх замінюють, соціальних інституцій, посадових осіб за порушення прав дітей у питаннях їх соціально-правового захисту.

Закріплюються повноваження з питань опіки та піклування над дітьми за службами у справах неповнолітніх, створюються належні умови для фізичного, інтелектуального й духовного розвитку дітей, особливо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Підвищується ефективність роботи з профілактики правопорушень, бездоглядності серед дітей.

Прийняття та реалізація законопроекту, вважає уряд, має поліпшити соціальний захист дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розв´язати проблеми дитячої бездоглядності і безпритульності, створити належні умови для соціально-психологічної адаптації дітей, реалізувати їх права на сімейне виховання та здоровий розвиток.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118512.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua