За збут наркотиків порушено 462 кримінальні справи

31 мар, 12:13

Загалом з початку року за збут наркотиків порушено 462 кримінальні справи, що становить 46% від загальної кількості порушених кримінальних справ у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків. 64 випадки наркозбуту були скоєні у складі груп. До кримінальної відповідальності притягнуто 772 особи. Припинено діяльність 4 контрабандних каналів надходження наркозасобів до України з Угорщини (психотропні лікарські препарати) та Польщі (амфетаміни). З незаконного обігу вилучено майже 229 кг. наркозасобів вартість яких, за цінами чорного ринку, складає понад 36 тис. грн.

Безпосередньо в розважальних закладах задокументовано 332 факти обігу наркотичних засобів, що складає 20% від загальної кількості злочинів виявлених у сфері протидії наркозлочинності. Порушено 57 кримінальних справ. За причетність до незаконних операцій з наркотиками затримано 281 особу. Вилучено 18 кг наркотичних засобів.

Слід зазначити, що 45 фактів розповсюдження наркотичних засобів виявлено також на дискотеках, в нічних та комп’ютерних клубах, де відпочиває молодь.

За неналежний контроль щодо дотриманням законодавства з протидії незаконному вживанню та розповсюдженню наркотичних засобів працівниками органів внутрішніх справ винесено 116 попереджень власникам розважальних закладів.

МВС України


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118474.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua