Викрито хабарників у Департаменті у справах захисту прав споживачів Києва

31 мар, 12:24

Київ, 30 березня 2006 року. Працівники Департаменту держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС України затримали на „гарячому” під час отримання хабара у сумі 35 тисяч гривень двох посадовців Департаменту у справах захисту прав споживачів міста Києва. Вони, зловживаючи службовим станом, вимагали і отримали хабар від підприємця (власник одного з торгівельних центрів столиці) за не притягнення його до адміністративної відповідальності або зменшення штрафних санкцій за результатами перевірки. Оперативники міліції задокументували ще кілька фактів отримання цими посадовцями хабарів від підприємців Києва. Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Триває слідство.

. Працівники Департаменту держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС України затримали на „гарячому” під час отримання хабара у сумі 35 тисяч гривень двох посадовців Департаменту у справах захисту прав споживачів міста Києва. Вони, зловживаючи службовим станом, вимагали і отримали хабар від підприємця (власник одного з торгівельних центрів столиці) за не притягнення його до адміністративної відповідальності або зменшення штрафних санкцій за результатами перевірки. Оперативники міліції задокументували ще кілька фактів отримання цими посадовцями хабарів від підприємців Києва. Прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Триває слідство.

Довідково: Цього року оперативники ДДСБЕЗ МВС України виявили майже 10 тис. злочинів у сфері економіки. Найбільш криміналізованою залишається бюджетна сфера (виявлено майже 2 тис. злочинів). У структурі економічної злочинності переважають злочини, скоєні у сфері службової діяльності (39,7%) та проти власності – (39,2%). Задокументовано понад 700 фактів хабарництва, загальна сума яких перевищила 2,8 млн. грн.

Цього року оперативники ДДСБЕЗ МВС України виявили майже 10 тис. злочинів у сфері економіки. Найбільш криміналізованою залишається бюджетна сфера (виявлено майже 2 тис. злочинів). У структурі економічної злочинності переважають злочини, скоєні у сфері службової діяльності (39,7%) та проти власності – (39,2%). Задокументовано понад 700 фактів хабарництва, загальна сума яких перевищила 2,8 млн. грн.

"ДЗГ МВС України"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118471.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua