Затримано валюту

03 апр, 12:00

Переміщення валюти через митний кордон України з порушенням митних правил припинено працівниками Мостиської, Бориспільської митниць та прикордонниками.

Громадянин Польщі повертався на батьківщину через митний пост „Шегині” Мостиської митниці рейсовим автобусом і повідомив, що не переміщує предметів, обов’язкових до декларування. Але з огляду на нервову поведінку пасажира і на те, що громадянин подорожував у головному уборі, не дивлячись на досить теплу погоду, митники вирішили доглянути його картуз. Як виявила перевірка, в підкладці головного убору поляк зашив 4350 євро.

Як пояснив громадянин, він боявся повідомляти про наявну в нього валюту, аби його не пограбували в дорозі.

В іншому випадку громадянка США відлітала через Бориспільську митницю на батьківщину, скориставшись спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим автоматично засвідчила, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте виявилося, що у внутрішній кишені пальто, в яке була одягнута громадянка, знаходилося 5010 доларів США, дані про які були відсутні.

Нагадуємо, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадянки понад встановлену норму – вилучена.

В усіх випадках приховану та не задекларовану валюту вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118396.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua