Кримінальні новини на Україні за 03.04.2006 р.

03 апр, 12:55

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1422 заяви про злочини. Вжитими заходами 717 (50,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 29 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

до органів внутрішніх справ України надійшло 1422 заяви про злочини. Вжитими заходами 717 (50,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 1 факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 8 розбійних нападів, 29 пограбувань, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 4 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 1кг вибухівки, 106 електродетонаторів та 68 набоїв.

затримано 4 особи. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 1кг вибухівки, 106 електродетонаторів та 68 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 53 особи. У них вилучено 1,9 кг наркотиків.

затримано 53 особи. У них вилучено 1,9 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 893 особи.

, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 893 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

заарештовано 33 особи.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод, у яких 23 особи загинули та 130 травмовані.

зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод, у яких 23 особи загинули та 130 травмовані.

Упродовж минулого тижня порушено 1 545 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з яких 717 – у сфері службової діяльності, у тому числі 123 – про хабарництво.

У селищі Тивріві Вінницької області правоохоронці затримали 30-річного місцевого безробітного, який увечері 27 січня в будинку 77-річної пенсіонерки під час раптово виниклої сварки задушив господарку.

правоохоронці затримали 30-річного місцевого безробітного, який увечері 27 січня в будинку 77-річної пенсіонерки під час раптово виниклої сварки задушив господарку.

У місті Вінниці на березі річки Південний Буг було знайдено мертвим з травмою голови 23-річного місцевого жителя. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів обласного центру віком 35 та 20 років, охоронників приватного підприємства. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 березня в підсобному приміщенні за місцем своєї роботи під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв заподіяли потерпілому смертельні тілесні ушкодження, а труп винесли до згаданої річки.

на березі річки Південний Буг було знайдено мертвим з травмою голови 23-річного місцевого жителя. Вжитими заходами за підозрою в скоєнні вбивства затримано двох жителів обласного центру віком 35 та 20 років, охоронників приватного підприємства. Попередньо встановлено, що вони ввечері 27 березня в підсобному приміщенні за місцем своєї роботи під час сварки після спільного розпивання спиртних напоїв заподіяли потерпілому смертельні тілесні ушкодження, а труп винесли до згаданої річки.

У Маріуполі затримано трьох місцевих жителів віком 19 – 24 роки, які ввечері 3 березня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні тілесні ушкодження невідомому чоловіку віком до 30 років, а труп викинули до водоймища. Тіло вилучено. Заходи щодо встановлення особи потерпілого тривають.

затримано трьох місцевих жителів віком 19 – 24 роки, які ввечері 3 березня на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні тілесні ушкодження невідомому чоловіку віком до 30 років, а труп викинули до водоймища. Тіло вилучено. Заходи щодо встановлення особи потерпілого тривають.

У Херсоні в підвалі свого будинку було знайдено мертвими з рубаними ранами голови 36-річного чоловіка та його 35-річну співмешканку. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 16-річного сина господаря, який увечері 31 березня сокирою убив їх під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

в підвалі свого будинку було знайдено мертвими з рубаними ранами голови 36-річного чоловіка та його 35-річну співмешканку. За підозрою в скоєнні вбивства затримано 16-річного сина господаря, який увечері 31 березня сокирою убив їх під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

У селищі Тошківці Луганської області затримано 44-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 1 кг вибухівки та 106 електродетонаторів.

затримано 44-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 1 кг вибухівки та 106 електродетонаторів.

Вимагав «свої» відсотки за надання споживчих кредитів

На Закарпатті працівники ДСБЕЗ викрили керуючого одним з територіальних віддалень комерційного банку, який у 2004 році вимагав та отримав від місцевого жителя 2 тис. грн. хабара за оформлення чотирьох споживчих кредитів на загальну суму 40 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.2 ст.364 КК України (одержання хабара та зловживання владою або службовим становищем.

працівники ДСБЕЗ викрили керуючого одним з територіальних віддалень комерційного банку, який у 2004 році вимагав та отримав від місцевого жителя 2 тис. грн. хабара за оформлення чотирьох споживчих кредитів на загальну суму 40 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.368 та ч.2 ст.364 КК України (одержання хабара та зловживання владою або службовим становищем.

Вирішили «викреслити» іноземну компанію з числа співзасновників, а їх грошу - привласнити

У Києві співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які в минулому році, в порушення статуту іншого товариства, співзасновником якого вони є, ініціювали проведення загальних зборів його засновників без участі співвласника цього товариства – іноземної компанії. На засіданні було прийнято рішення про виключення зазначеної компанії з числа засновників ТОВ без повернення частини статутного капіталу в сумі 11,8 млн. гривень. Внаслідок цього іноземній компанії завдано збитки на зазначену суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які в минулому році, в порушення статуту іншого товариства, співзасновником якого вони є, ініціювали проведення загальних зборів його засновників без участі співвласника цього товариства – іноземної компанії. На засіданні було прийнято рішення про виключення зазначеної компанії з числа засновників ТОВ без повернення частини статутного капіталу в сумі 11,8 млн. гривень. Внаслідок цього іноземній компанії завдано збитки на зазначену суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

«Ліквідували» на свою користь майже 13 мільйонів гривень

У Києві співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2004 році згідно з укладеним договором про надання посередницьких послуг отримали від комісії по ліквідації двох підприємств-банкротів 22 млн. акцій цих компаній і продали їх через банк на загальну суму 16,7 млн. гривень. У подальшому з отриманих коштів 4 млн. грн. перерахували через ліквідаційну комісію на рахунки зазначених підприємств, а решту привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

співробітниками ДСБЕЗ викрито посадовців товариства з обмеженою відповідальністю, які в 2004 році згідно з укладеним договором про надання посередницьких послуг отримали від комісії по ліквідації двох підприємств-банкротів 22 млн. акцій цих компаній і продали їх через банк на загальну суму 16,7 млн. гривень. У подальшому з отриманих коштів 4 млн. грн. перерахували через ліквідаційну комісію на рахунки зазначених підприємств, а решту привласнили. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Одещині працівниками ДСБЕЗ викрито двох посадовців одного з підрозділів юстиції, які вимагали та отримали від місцевої жительки 300 доларів США хабара за прискорення реєстрації благодійного фонду. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

працівниками ДСБЕЗ викрито двох посадовців одного з підрозділів юстиції, які вимагали та отримали від місцевої жительки 300 доларів США хабара за прискорення реєстрації благодійного фонду. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.

«Приватизували» майно цегельного заводу

На Полтавщині працівники ДСБЕЗ викрили посадовців двох товариств з обмеженою відповідальністю, які в 2003 році під час реорганізації одного зі згаданих ТОВ (цегельний завод) привласнили основні засоби – адмінбудівлю, гаражі та техніку – передавши їх у власність другого ТОВ, чим завдали заводу збитків на суму понад 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

працівники ДСБЕЗ викрили посадовців двох товариств з обмеженою відповідальністю, які в 2003 році під час реорганізації одного зі згаданих ТОВ (цегельний завод) привласнили основні засоби – адмінбудівлю, гаражі та техніку – передавши їх у власність другого ТОВ, чим завдали заводу збитків на суму понад 1,5 млн. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Херсонщині співробітники ДСБЕЗ викрили посадовців Херсонського морського торговельного порту, які в минулому році не включили до актів виконаних робіт та до рахунків на оплату плавзасобів за договорами з російським товариством по перевантаженню важковагових великогабаритних контейнерів з відходами ядерного палива, чим завдали збитки зазначеному підприємству на суму понад 373 тис. гривень. Крім того, упродовж 1999-2005 років вони не направляли претензії та не подавали позови до суду стосовно стягнення з компанії-порушника неустойки за невиконання умов договору з будівництва та експлуатації на території порту складу для зберігання вантажів, чим завдали порту збитків на суму понад 750 тис. гривень. За даними фактами обласною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

співробітники ДСБЕЗ викрили посадовців Херсонського морського торговельного порту, які в минулому році не включили до актів виконаних робіт та до рахунків на оплату плавзасобів за договорами з російським товариством по перевантаженню важковагових великогабаритних контейнерів з відходами ядерного палива, чим завдали збитки зазначеному підприємству на суму понад 373 тис. гривень. Крім того, упродовж 1999-2005 років вони не направляли претензії та не подавали позови до суду стосовно стягнення з компанії-порушника неустойки за невиконання умов договору з будівництва та експлуатації на території порту складу для зберігання вантажів, чим завдали порту збитків на суму понад 750 тис. гривень. За даними фактами обласною транспортною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

"ДЗГ МВС України"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118380.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua