Закон "Про нормування у будівництві"

03 апр, 16:27

Законопроектом пропонується встановити правові та організаційні засади нормування у будівництві в Україні та створити умови для забезпечення єдиної державної політики у цій сфері.

На думку розробників проекту, нормування у будівництві є одним з найважливіших напрямків діяльності будівельного комплексу. Однак, роботи у цій сфері до цього часу опосередковано регулюються законами "Про стандартизацію", "Про підтвердження відповідності", "Про основи містобудування" та "Про архітектурну діяльність", які не охоплюють повною мірою діяльність сфери нормування у будівництві, а лише врегульовують окремі питання, що є складовими нормотворчої діяльності у будівництві.

Передбачається створити організаційно-правові засади нормотворчої діяльності у сферах будівництва, містобудування та архітектури, а також повну базу нормативно-правових актів та нормативних документів у будівництві.

Положеннями законопроекту визначаються статус та функції центрального органу виконавчої влади у сфері нормування в будівництві, організаційні засади формування національної програми у цій сфері та розроблення, прийняття, скасування національних, відомчих і територіальних будівельних норм.

Реалізація положень законопроекту має сформувати організаційні принципи роботи у сфері нормування в будівництві, створити основи для розроблення потужної методологічної бази для здійснення нормування у будівництві, а також організаційно структурувати роботу з розроблення, погодження, прийняття та перегляду будівельних норм.

"ВРУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118352.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua