АМКУ стурбований можливим зривом виконання закону про державні закупівлі

03 апр, 16:50

Антимонопольний комітет України занепокоєний позицією деяких органів влади стосовно погодження постанови Кабінету Міністрів України щодо функціонування системи державних закупівель.

Зокрема, у розвиток нещодавніх змін законодавства Комітет своєчасно розробив та передав на погодження залученим органам влади проект відповідної постанови.

Натомість Мінекономіки відмовляється погоджувати цей документ в частині збільшення бюджетних призначень Комітету за рахунок зменшення своїх. Окрім цього, одну узгоджувальну нараду Міністерство проігнорувало, а друга не відбулася через відсутність представників ще й Мін’юсту та Мінфіну.

“Ситуація, що склалася, затримує виконання покладених законодавством на Антимонопольний комітет нових функцій і ставить під загрозу зриву функціонування системи державних закупівель взагалі. Така безвідповідальна та зухвала позиція органів влади є неприпустимою. Сподіваюсь, вони вчасно схаменуться. Тому я закликаю усіх конструктивно підійти до вимог Закону, без амбіцій, але з повагою до Верховної Ради, яка прийняла цей закон, та до Президента, який його підписав”, - наголосив Голова Комітету Олексій Костусєв. – “А для того, аби якнайшвидше врегулювати ситуацію, я сьогодні звернувся до Прем’єр-міністра України листом, у якому висловив стурбованість нинішнім становищем та попрохав його особисто втрутитися у вирішення конфлікту”.

"АМКУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118346.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua