Посадові особи незаконно отримали 1,1 млн. грн.

05 апр, 12:37

Податківці Донеччини викрили протиправну діяльність посадових осіб одного з відкритих акціонерних товариств Донецької області.

Як з’ясувалося, у квітні 2003 року відкрите акціонерне товариство “А” при реалізації російському ВАТ “Б” “багатоканального комплексу управління діагностичними апаратами для обробки клінічних даних про фізіологічні параметри організму” вартістю 5,7 млн. грн. безпідставно застосувало нульову ставку ПДВ. Це призвело до зниження податкових зобов’язань на суму 1,1 млн. грн. У листопаді 2003 року цю суму відшкодували з бюджету.

Зазначений “комплекс” відвантажили згідно з договором комісії, за яким комісіонер – ПП “В” - за дорученням комітента ВАТ “А” від свого імені, але за рахунок останнього, повинен заключити зовнішньоекономічний контракт, провести митне оформлення та здійснити експорт “комплексу” за відповідну винагороду. Поставка здійснювалася на умовах СІР за реквізитами вантажоотримувача “С” (Португалія).

Згідно з наданої відповіді Міністерства Російської Федерації по податках та зборах ВАТ „Б” (Росія) зареєстровано на втрачений паспорт. Останню звітність підприємство подало за 9 місяців 2002 р., тобто за 7 місяців до вказаної операції. Оскільки керівники ВАТ “Б” не перереєстрували своє підприємство, його ліквідували.

Грошові кошти у загальній сумі 1,1 млн. грн., які були незаконно отримані посадовими особами ВАТ „А”, в подальшому були використані у фінансово-господарській діяльності зазначеного підприємства.

За вказаним фактом порушено кримінальну справу.

"ДМСУ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118217.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua