Українські верифікатори інспектують територію Угорщини

05 апр, 16:33

Група українських верифікаторів на чолі з начальником Львівського регіонального верифікаційного центру Збройних Сил України підполковником Олексієм Вершигорою розпочала роботу на території Угорської Республіки в рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорської Республіки про заходи зміцнення довір’я і безпеки та про розвиток двосторонніх зв’язків.

Чотири українські військові інспектори здійснять єдину в цьому році інспекцію східної частини території Угорської Республіки на предмет військової діяльності, яка підлягає попередньому повідомленню.

Передбачається, що українські військові фахівці за допомогою наземного транспорту відвідають розташування 5-ї легкої піхотної бригади Угорської Армії, дислокованої у місті Дебрецен, а також навчальний центр цієї бригади у місті Хайдухадхас.

Крім того, на вертольоті Угорських Військово-Повітряних Сил наші верифікатори здійснять обліт 100-кілометрової зони території Угорщини, яка межує з українсько-угорським кордоном.

Довідка. Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Угорської Республіки про заходи зміцнення довір’я і безпеки та про розвиток двосторонніх зв’язків було ратифіковано Верховною Радою України 10 січня 2002 року. Документ набув чинності 17 травня 2002 року.

Відповідно до цієї угоди, представники українських та угорських верифікаційних структур щорічно здійснюють по 1 інспекції в межах 100-кілометрової зони території двох країн з обох боків українсько-угорського кордону на предмет військової діяльності, яка підлягає попередньому повідомленню, а також по 1 візиту за оцінкою інформації.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118181.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua