Міністр економіки прокоментував цінову ситуацію на споживчому ринку України

05 апр, 16:38

Міністерство економіки пов\'язує дефляцію 0,3% у березні з рядом факторів, серед яких скорочення витрат населення в передвиборний період, стабілізація цін на цукор і нафтопродукти, а також стерилізація Нацбанком гривневої грошової маси за рахунок продажу валюти з резервів. Про це повідомив Міністр економіки Арсеній Яценюк.

За його словами, у зв’язку з проблемами експорту українських продуктів харчування та продукції тваринництва відбулося суттєве наповнення внутрішнього ринку, що призвело до зниження цін на продукти харчування на 0,5% у березні. Крім того, сказав міністр, уряду вдалося стабілізувати ситуацію на ринку цукру і на ринку нафтопродуктів. Говорячи про монетарні фактори, Арсеній Яценюк зауважив, що з початку 2006 року Національний банк України провів інтервенції на суму 1,1 млрд. доларів.

Міністр повідомив, що сьогоднішня інфляційна динаміка дає можливість Кабінету Міністрів України більш активно працювати у напрямі стабілізації тарифів, як на електроенергію, так і на газ. Арсеній Яценюк відзначив, що за прогнозами Мінекономіки рівень інфляції в першому кварталі поточного року мав був зрости до 0,5%. «Але у зв\'язку з тим, що ми досить непогано справилися з цукровим і бензиновим питаннями, ці прогнози не виправдалися», - заявив він.

В той же час, глава Мінекономіки підкреслив, що поки що Кабінет Міністрів України не збирається зменшувати цільовий показник інфляції.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118179.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua