Антимонопольний комітет не допустить безпідставного подорожчання хліба

06 апр, 11:21

Антимонопольний комітет України жорстко застерігає підприємців галузі утриматися від необґрунтованого підвищення цін на хліб.

Як стало відомо Комітету, деякі учасники ринку заявили про намір підвищити найближчим часом вартість хліба та хлібобулочних виробів.

У цьому зв’язку Комітет наголошує, що будь-які зміни цін ретельно відстежуються. Аби недопустити зловживань монопольним становищем та антиконкурентних узгоджених дій, органи Комітету в усіх регіонах тримають це питання на посиленому контролі.

Так, Сумське відділення вже розглядає справу за ознаками зловживання ТОВ “Роменський завод продтоварів” монопольним становищем. Придбання цим підприємством борошна у ПП “Зерноторг” за цінами на 20% вищими за ринкові призвело до завищення цін на хліб в області.

У свою чергу, Вінницьке відділення досліджує дії ВАТ “Гайсинхліб”, ВАТ “Барський хлібзавод”, ВАТ “Хлібодар” та ДП “Вінницяхліб”, які також на 20-40% дорожче за ринкові ціни закуповували борошно у ДП “Ресурсна компанія” та ЗАТ “Агропромпродукт”.

“Ці та інші справи будуть доведені до логічного завершення, адже вартість соціально значущого продукту має бути виключно економічно обґрунтованою”, - заявив Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв. – “Ми не допустимо безпідставного підвищення цін і будь-які спроби штучного завищення собівартості хлібу будуть жорстко припинятися. Якщо хтось все ж таки спробує порушити Закон й нажитися на людях – на них чекають серьйозні штрафні санкції”.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118146.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua