Донеччина поглиблює співпрацю з Францією

06 апр, 11:22

До Донецької області, яка дає 22% ВВП України, постійно прикута увага іноземних інвесторів. В регіон регулярно приїжджають делегації з-за кордону для знайомства, обміну досвідом та вивчення перспектив взаємовигідного співробітництва. На цьому тижні в Донецьку відбулося підписання угоди про співпрацю між представниками українського та французького бізнесу.

Заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Геннадій Гришин зустрівся з представниками торгово-промислової палати Мерт і Мозель (Франція): президентом Жаном П’єром Каролусом, генеральним директором Жаном Мішелем Лаурентом та віце-президентом Сільвією Петьйо.

Під час зустрічі було розглянуто перспективи співпраці підприємців України та Франції в різних галузях промисловості, зокрема, у будівельній. Також обговорено актуальні питання суспільного та політичного життя двох країн.

„Ми знали Україну по засобах масової інформації та документах, але, спілкуючись безпосередньо з людьми, отримали не лише докладне уявлення про цю чудову країну, але й велике внутрішнє задоволення,” – зазначив Жан П’єр Каролус.

Особливу увагу учасники зустрічі приділили можливостям співпраці Донецької області зі схожою з нею по промисловій структурі французькою провінцією Лотарінгія. Заступник голови Донецької облдержадміністрації зазначив, що донецькі бізнесмени зацікавлені в тісному співробітництві та обміні досвідом з французькими колегами.

Підтвердженням цього стало підписання двосторонньої угоди про співпрацю між французькою та Донецькою торгово-промисловими палатами. Також на травень 2006 року заплановано візит представників бізнесових кіл Донеччини до Франції.

„Пріоритетним зовнішньополітичним напрямком України є євроінтеграція. Але ми готові підтримувати партнерські відносини з усіма країнами світу. Єдина умова співпраці – відповідність інтересам держави та українського народу”, – відзначив Геннадій Гришин.

"Урядовий портал"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118145.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua