Завтра відбудеться Спільна Чорноморська група військово-морського співробітництва "Blackseafor"

06 апр, 11:38

Завтра, 7 квітня, в рамках початку другої фази п’ятої активації Спільної Чорноморської групи військово-морського співробітництва “Blackseafor” у порту Новоозерне (АР Крим) перебуватимуть кораблі цього багатонаціонального з’єднання.

Протягом чотирьох днів на стоянці в Новоозерному перебуватимуть морський тральщик Військово-Морських Сил Болгарії “Шквал”, катер ВМС Грузії “Кутаїсі”, фрегат ВМС Румунії “Марашешті”, фрегат ВМС Туреччини “Фатіх”, корабель управління Військово-Морських Сил ЗС України “Славутич” та великий десантний корабель Чорноморського флоту Російської Федерації “Ямал”.

Перебуваючи в українському порту командування п’ятої активації “Blackseafor” здійснить протокольні візити командиру Південної військово-морської бази ВМС України, мерам міст Новоозерне та Євпаторія. Також програмою візиту передбачаються спортивні змагання між екіпажами кораблів “Blackseafor” та командами Південної військово-морської бази ВМС України.

8 та 9 квітня кораблі будуть відкриті для відвідування мешканцями Новоозерного.

В рамках другої фази п’ятої активації, яка триватиме до 29 квітня, кораблі “Blackseafor” відвідають грузинський порт Батумі та російський порт Новоросійськ.

На переході морем екіпажі кораблів проведуть навчання з протимінної оборони, ведення надводної обстановки, плавання в ордерах, тактичного маневрування, сигналовиробництва і зв’язку, спостереження за цивільними судами та літаками, передачі вантажу, перехопленню та догляду судна-порушника.

Необхідно нагадати, що перша фаза п’ятої активації Спільної чорноморської групи військово-морського співробітництва “Blackseafor” відбувалася у серпні 2005 року. Тоді кораблі “Blackseafor” відвідали з триденними візитами порти Ереглі (Туреччина) та Варна (Болгарія). Головну увагу під час першої фази було зосереджено на практичному відпрацюванні нової концепції “Blackseafor” під назвою “Захисні операції проти тероризму”.

Довідка. Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі Угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи, основними завданнями “Blackseafor” є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць (Болгарія, Грузія, Росія, Туреччина та Україна).

Відповідно до укладеної 2 квітня 2001 року у Стамбулі Угоди про створення Спільної чорноморської військово-морської групи, основними завданнями “Blackseafor” є проведення операцій з пошуку та рятування, гуманітарних, протимінних операцій, операцій щодо захисту навколишнього середовища, візити доброї волі та інші завдання за згоди держав-учасниць (Болгарія, Грузія, Росія, Туреччина та Україна).

Командувач “Blackseafor” призначається на один рік. Посада переходить за принципами ротації від однієї країни до іншої в алфавітному порядку.

До уваги журналістів!!!

Представники ЗМІ, які бажають висвітлити прес-конференцію командування “Blackseafor”, яка відбудеться 7 квітня в місті Новоозерне на фрегаті ВМС Румунії “Марашешті”, за довідками та акредитацією звертатися до прес-центру командування ВМС ЗС України за телефонами (0692) 44-30-39, 67-69-20.

"Урядовий портал"



Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/118143.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua