Тарасюк взяв участь в засіданні РЄАП

09 дек, 09:55

8 грудня ц.р. Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк взяв участь в засіданні Ради євроатлантичного партнерства (РЄАП) на рівні керівників зовнішньополітичних відомств.
 
Під час засідання, що проходило під головуванням Генерального секретаря НАТО Яапа де Хооп Схеффера, відбувся активний обмін думками щодо важливості поваги і дотримання державами-партнерами основоположних принципів, закладених в установчих документах РЄАП/Партнерство заради миру, насамперед спільних демократичних цінностей. Міністри також обговорили політичні аспекти миротворчих операцій під проводом НАТО у Косово та в Афганістані, учасницями яких є багато країн-партнерів.
 
У своєму виступі Б.Тарасюк підкреслив, що успіхом ЄС і НАТО стала спільність демократичних цінностей держав-членів. Саме тому ефективність РЄАП безумовно пов‘язана з усвідомленням спільних демократичних стандартів всіма членами цього міжнародного форуму. Міністр також поінформував учасників про започаткування 2 грудня ц.р. Президентом України В.Ющенком та Президентом Грузії М.Саакашвілі спільної ініціативи під назвою Співдружність Демократичного Вибору.
 
Б.Тарасюк підтвердив налаштованість України і надалі залучатись до миротворчої діяльності Альянсу, в т.ч в Афганістані шляхом надання наземного транспортного коридору в інтересах місії НАТО та можливої участі в Групах з реконструкції в провінціях цієї країни.
 
Міністр закордонних справ України окремо наголосив на необхідності виваженого підходу міжнародної спільноти в процесі прийняття рішення щодо майбутнього статусу Косово.Учасники засідання взяли до уваги доповідь Генсекретаря НАТО “Євроатлантичне партнерство з часу проведення Стамбульського саміту”.
 

Прес-служба МЗС


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/102747.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua