Гриценко: "Україні потрібна армія, яка готова підставити плече своєму суспільству"

16 дек, 16:50

Сьогодні, 16 грудня, в ході розширеного засідання колегії військового відомства міністр оборони України Анатолій Гриценко проаналізував стан бойової підготовки у Збройних Силах України у 2005 році.
 
“За основними показниками бойової підготовки у поточному році ми досягли кращих результатів порівняно з минулим роком на 30, 40 і навіть 50 відсотків залежно від виду Збройних Сил”, - зазначив Анатолій Гриценко.
 
Так, виконання програми парашутних стрибків “зашкалило” вже за 100%. В окремих родах авіації наліт льотчиків склав більше 140 годин, відновлено підготовку у складі пар і ланок, чого не вдавалося у попередні роки.
 
“Нам вдалося вивести на стрільби зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони Сухопутних військ і системи залпового вогню, багато офіцерів у військовому званні “капітан” та “майор” вперше натиснули на кнопку “пуск” і цей дух повинен підняти цікавість до армії. “Драйв” військової служби повинен стати визначальним”, -наголосив міністр оборони України. Керівник оборонного відомства також підкреслив, що ера проведення навчань на паперах минула.
 
“Армія потрібна нам не для парадів та показових навчань. Нам потрібна армія, яка готова підставити плече своєму суспільству у мирний і воєнний час, стояти на сторожі інтересів суспільства”, - наголосив Анатолій Гриценко.
 
Він також зазначив, що вводиться новий підхід до системи управління операціями. Вже у наступному році буде створено Об’єднане оперативне командування, яке візьме на себе управління миротворчими операціями, і протягом півтора – двох років перейде на рівень готовності управління будь-якими міжвидовими угрупованнями в разі потреби.
 
“Ми шукаємо можливість скорочення надлишкових управлінських структур і вже найближчим часом понад 1000 посад, які є надлишковими в органах управління, будуть вилучені”, - додав міністр оборони України. Говорячи про величезний документообіг, який існує у Збройних Силах, Анатолій Гриценко зазначив, що ця система буде зламана.
 
“За багато років в армії створилася нерозворотлива “самоїдська” бюрократична машина, яка продукує десятки і сотні тисяч паперів, яка звикла завантажувати підлеглі військові частини такою кількістю паперів, що нормальний командир її просто не в змозі “переварити”. Я розумію, що це довгий процес, але якщо ми не зламаємо цю систему, у нас ніколи не буде нормальної боєздатної армії”, - наголосив міністр оборони України.
 

Прес-служба КМУ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/102181.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua