Депутатів стане більше

22 дек, 10:11

Загальний склад депутатів обласної ради наступного скликання планується збільшити з 60 до 80 чоловік. Суттєве поповнення місцевого депутатського корпусу зумовила правова колізія, яку створили вищі за рангом народні обранці. Адже за діючим виборчим законодавством чисельність депутатів залежала від кількості виборців і становила для Рівенщини 60-90 осіб, а за новим законом, прийнятим Верховною Радою, однак ще не підписаним Президентом України, чисельність депутатів визначається кількістю населення і становить для нашої області вже 76-120 осіб.

— Я вважаю, що чим менше депутатів — тим краще, однак ми змушені збільшувати їхню кількість, — зауважив голова обласної ради Роман Василишин. — Я пам’ятаю часи, коли в Рівенській облраді працювало 120 депутатів і, скажу відверто, вислухати шістдесят думок і сто двадцять — то є велика різниця. До того ж ми вирішили затвердити склад майбутньої обласної ради саме у 80 чоловік з метою, щоб «попасти» і під дію старого закону, і під дію нового.

Остаточне рішення депутати облради приймуть вже у суботу. Хоча «проблема кількості» ще потребуватиме обговорення і не всі депутати на сьогодні погоджуються із пропозиціями керівництва облради. До речі, переобладнання сесійної зали облради обійдеться, за приблизними розрахунками пана Василишина, «тільки в 10 тисяч гривень. І це з усім — з блокнотами і значками».

Схожа ситуація склалася і в радах інших рівнів. Вирішувати майбутню кількість народних обранців довелося і депутатам Рівенської міської ради. Нині їх нараховується 53, але на сесії надійшли пропозиції збільшити їх число до дозволених законом 60-ти. Втім, представники НРУ та НСНУ виступили проти такого збільшення. Валентин Королюк заявив про можливість«відтвертого зловживання депутатськими місцями», а Сергій Васильчук переконував, що «не від кількості депутатів залежить робота ради, а від їх якості». Депутати окремих фракцій в міськраді хоча й мали дещо іншу думку, але наполягати на появі семи нових депутатських мандатів не стали. Тож у міській раді наступного скликання кількість депутатів залишиться незмінною і, на відміну від обласної ради, морочити собі голову пошуком вільного місця та нових меблів не доведеться.

 "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ"


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/101925.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua