Посли Киргизстану, Туреччини та Греції вручили Президентові України вірчі грамоти

01 фев, 09:42

У Будинку Городецького відбулася церемонія вручення Президентові України вірчих грамот Надзвичайними та Повноважними Послами Киргизької Республіки, Республіки Туреччина та Грецької Республіки. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

Грамоти вручали Посол Киргизької Республіки в Україні Еркін Мамкулов, Посол Туреччини Ердоган Ішджан та Посол Греції Хараламбос Дімітріу.

Глава держави провів двосторонні зустрічі з цими послами.

Під час зустрічі з Хараламбосом Дімітріу Віктор Ющенко високо оцінив розвиток двосторонніх відносин між Україною та Грецією, зважаючи на культурні та духовні зв’язки між нашими державами.

Особливу увагу Президент та Посол приділили подальшому розвитку економічних зв’язків, які, на думку обох сторін, мають великий потенціал.

Провідною темою зустрічі з Послом Киргизстану став подальший розвиток політичних та економічних відносин між країнами. Сторони, зокрема, відзначили зростання обсягів товарообігу. На їхнє спільне переконання, подальшому розвитку торгово-економічних зв’язків між Україною та Киргизстаном сприятиме чергове засідання комісії з економічної співпраці та відкриття у Бішкеку Торгового дому України. Ця структура буде розташована на одній з центральних вулиць міста – Київській.

Співрозмовники обговорили також гуманітарні зв’язки між державами, адже в Киргизстані проживають близько 38 тисяч українців.

Торгово-економічна співпраця була однією з головних тем на зустрічі з Послом Туреччини Ердоганом Ішджаном. У 2005 році товарообіг між країнами перевищив 2,5 млрд. доларів США. Президент висловив переконання, що ця сфера має великий потенціал для подальшого розвитку.

В. Ющенко відзначив, що нині в українсько-турецьких відносинах немає проблем, натомість обидві країни мають багато спільних інтересів, зокрема євроінтеграційні прагнення.

Президент також порушив питання подальшої співпраці в Чорноморському регіоні. Йдеться про можливі шляхи підвищення рівня безпеки в регіоні та співпрацю в енергетичній галузі.

Зі свого боку, Е. Ішджан зазначив, що у 2006 році Україна та Туреччина планують обмінятися візитами на високому рівні. За його словами, минулорічний візит Віктора Ющенка до Туреччини надав нового поштовху відносинам між країнами.

ELCOMART Политика


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/100140.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua