Україна отримає ще п'ять батарей Patriot до кінця 2024 року — глава Raytheon Technologies

13 июн, 15:00

Компанія Raytheon Technologies планує виготовити ще п'ять батарей системи протиповітряної оборони Patriot для України до кінця 2024 року. Про це повідомив генеральний директор компанії Грег Хейс у коментарі The Wall Street Journal.

За його словами, Raytheon збільшує виробництво до 12 батарей Patriot на рік та планує постачити в Україну п'ять до кінця 2024 року.

Україна сьогодні має у своєму розпорядженні дві батареї Patriot, які передали США та Нідерланди. Кожна з них включає вісім пускових установок та інше необхідне обладнання.

Він зазначив, що компанія була дуже вражена ефективністю комплексу, який поряд з іншими системами ППО знищив майже 90% російських цілей.

"Україна доопрацювала програмне забезпечення Patriot, щоб він міг відстежувати та знищувати гіперзвукові ракети, що летять удвічі швидше, ніж було задумано", — сказано в матеріалі.

WSJ пише, що Україна має у розпорядженні як ракети PAC-2, які використовують заряд вибухової речовини для ураження цілей, так і PAC-3, які знищують ракету чи літак на високій швидкості.

Дмитро Гриниченко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/549778.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua