Польща передасть Укараїні роту танків Leopard, - Дуда

13 янв, 10:40

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту танків Leopard в рамках міжнародної коаліці.

Про це польський лідер повідомив у Twitter.

"Рота танків Leopard для України буде передана в рамках створення міжнародної коаліції. Таке рішення вже є в Польщі", - сказав Дуда під час зустрічі "Люблінського трикутника", на якій також були присутні президенти Литви Гітанас Науседа та України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Київ тривалий час просив у країн НАТО саме Leopard, зокрема і для ведення контрнаступальних дій. Вони також відносяться до важкої військової техніки, яку довго Захід відмовлявся надавати Україні.

Україна запитувала ці танки у Німеччини, але Берлін категорично відмовлявся. Проте голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнесс Штарк-Циммерман за підсумками робочого візиту до Вашингтону заявила, що Україна має отримати Leopard. Хоча тоді терміни так і не були названі.

Західні чиновники зазначали раніше ЗМІ, що постачання сучасних західних танків, таких як Leopard 2, було б великим поштовхом для української армії, оскільки союзники Києва досі були готові відправляти лише старі радянські танки, які все ще були на складах країн Східної Європи.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/540616.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua