В Херсонській області ЗСУ звільнили понад 400 квадратних кілометрів

07 окт, 10:15

З початку розв'язання повномасштабної російсько-української війни Збройні сили Україні звільнили від окупантів понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області і продовжують зараз просуватися далі.

Про це на онлайн-брифінгу у Military Media Center 6 жовтня розповіла керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

За її словами, на Південному напрямку українські сили вже зафіксували наявність росіян, яких тільки мобілізували в кінці вересня. Відповідно вони мають низьку підготовку до бойових дій.

"Російська армія затиснута між підрозділом ЗСУ і правим берегом Дніпра. Вони усвідомлюють, якщо абсолютно критично будуть порушені можливості перебратися на інший берег, то це однозначний котел і неможливість вийти звідти. Тому ми й пропонуємо спокійний вихід з цієї ситуації: складання зброї, перехід в обмінний фонд під егідою Міжнародного гуманітарного права і ретельно поширюємо серед цього контингенту інформацію про те, як правильно перейти в чат-бот "Хочу жити" і покроково виконати інструкції, для того, щоб здатися в полон", - розповіла Гуменюк.

Вона зазначила, що російське командування в Херсонській області робить ставку на повітряно-десантні війська. Однак в полон здаються і досвідчені військові.

Нещодавно британська розвідка підтверджувала, що тривають важкі бої в Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються вразливими. На Донецькому напрямку окупанти намагаються просунутися в районі Бахмута, стикаючись із серйозним тиском на своїх північних і південних флангах.

Крім того, офіційно розпочалася деокупація Луганщини. З декількох населених пунктів області Збройні сили України вже вигнали російських окупантів. Загалом станом на початок жовтня ЗСУ звільнили від російських окупантів вже 1534 населених пункти.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/534772.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua