Данія та Канада підтримають виробництво зброї в Україні

07 май, 09:00

Міністр стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін оголосив, що дві країни Заходу згодилися фінансувати виробництво зброї українською оборонною промисловістю.

На Форумі оборонної промисловості ЄС-Україна Камишін заявив, що його основне завдання – отримати фінансування на виробництво озброєння в Україні, бо "ми вже можемо це зробити".

"Ми маємо додаткові нескористані можливості, і ми хочемо, щоб їх фінансували за кошти з Європи", – пояснив міністр.

"Є у нас ініціатива, що ми називаємо "Зброярі", і зараз вже дві країни зголосилися фінансувати виробництво в Україні. Це Данія та Канада. Ми шукаємо додаткові кошти, щоб збільшити виробництво в Україні", – додав Камишін.

Міністр уточнив, що йдеться про "все, починаючи від бронетехніки та закінчуючи системами безпілотних літальних апаратів та наземних комплексів".

"Сьогодні все це можна виробляти в Україні у більшому обсязі. Це найшвидший та найбільш правильний спосіб підтримати наші Збройні сили", – підкреслив він.

На форумі глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив переконання, що країни Євросоюзу можуть закуповувати озброєння для України у вітчизняних оборонних компаній та оперативно передавати його для військової підтримки Києва.


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/565466.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua